Fordele for AX med SQL Server 2012

Den nye Microsoft SQL Server 2012 er her, og sammen med Microsoft Dynamics AX 2012 giver det nogle nye muligheder.

For Dynamics AX-kunder ligger forbedringerne inden for driftsikkerhed og Business Intelligence (BI). Kun på BI-området giver SQL Server 2012 decideret nye funktioner inde i Dynamics AX, og på de andre områder nyder Dynamics AX blot godt af forbedringerne i SQL Server.

Læs også om Microsoft generelle lancering af Microsoft frigiver SQL Server 2012.

Always on

Microsoft SQL Server 2012 introducerer AlwaysOn, som i tilfælde af f.eks. Strømsvigt giver et hurtigere failover til et standby-netværkssystem samt bedre udnyttelse af hardwaren.

En Dynamics AX 2012, der anvender SQL Server AlwaysOn Availability Groups, opnår højere tilgængelighed og failover funktionalitet.

Microsoft lover, at det giver bedre muligheder for databasespejling, forbedrer tilgængeligheden af applikationsdatabaser, tilbyder en række integrerede funktioner som automatisk og manuel failover af en gruppe af databaser, samt forenkler udrulning via en integreret konfigurationsguide.

Business Intelligence

Dynamics AX 2012 anvender Business Intelligence-funktionerne i SQL Server 2012. Det gør selvbetjening i rapportering til en realitet ved at tilbyde brugere på alle niveuaer interaktive, web-baserede værktøjer til data-analyse, visualisering og præsentation.

Kombinationen af Dynamics AX 2012 og SQL Server 2012 giver disse stærke funktioner til BI og datamodellering med personificerbare visninger, der kan styrke beslutningsgrundlag.

PowerView og Excel

Med SQL Server 2012 har Microsoft stillet i udsigt, at Business Intelligence styrkes med en ny og innovativ måde at trække viden ud af virksomhedens rå data. SQL Server 2012 introducerer "PowerView", som er pædagogiske, interaktive data-visualiseringer.

Med PowerView kan Dynamics AX-brugere sammensætte data med eksterne kilder via PowerPivot i Excel og skabe avancerede dataanalyser. Resultatet kan præsenteres både via SQL Servers PowerView eller direkte i rollecentrene i Dynamics AX 2012.

 
Publiceret af

 

Mere om Dynamics AX

Ti fabrikker på ti måneder. Så hurtigt gik det, da Columbus leverede og implementerede en helt ny ERP-løsning til flere af Dynea-koncernens virksomheder i Europa. Læs »
Microsoft (4/9), AX 2012, AX 2012 R2, AX 2012 R3, AX 7.0
Næste frigivelse af Dynamics AX kommer allerede i Q4. Vi ser på indholdet og kigger på AX Roadmap 2013 til 2015. Læs »
Microsoft (23/5), AX 2012, AX 2012 R2
Her kan du få et smugkig på de nye apps til AX 2012, der vil forbedre medarbejdernes effektivitet, mens de er på farten. Læs »